van donker naar licht

31 januari zou er een super maan zijn en wel een blauwe. Via Facebook kwamen de eerste plaatjes als voorbij, meestal gemaakt met smartphones en van niet bijzondere kwaliteit. Ik dacht; ik moet em vastleggen met mijn camera. Statief naar buiten, camera gereed gemaakt en wachten op een gaatje in de wolken…. Maar het mocht niet zo zijn, geen gaatje en geen goede focus! $%&^#$ dacht ik. Maar ik wilde wel graag een mooie foto maken, dus dan maar van de sloot achter ons huis.

Deze foto is gemaakt met een sluitertijd van bijna 1 minuut met HDR ingeschakeld. In Lightroom heb ik het geheel iets lichter gemaakt. Verdere details zijn; F5.6 24mm iso400.

Maar zoals gezegd was het de bedoeling om van de maan een foto te maken en ben niet verder gekomen dan onderstaand resultaat. Dan is de sloot beter gelukt, al zeg ik het zelf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *