over mij en mijn website

Welkom op mijn website. Een website die in het teken staat van mijn ontdekkingsreis in de fotografie. Als hobbyfotograaf zal ik mijn ervaringen met u delen zoals de fouten die ik maak en de successen die ik heb. Een reis zonder bestemming en een reis die hopelijk nooit ten einde komt.

Van jong af aan was ik te vinden met een camera en maakte graag kiekjes van alles wat ik interessant vond. Dat begon met goedkope wegwerpcamera’s van Kodak en Fuji in de jaren 80. Begin jaren 90 deed ik dat met een canon onderwatercamera, gekocht om foto’s te kunnen maken tijdens het duiken en begin 2000 een eerste spiegelreflex camera van Minolta. Analoog wel te verstaan.

Zonder kennis of kunde ging ik op pad met de hoop dat mijn foto’s zouden lukken. Ik begreep nog net de beginselen van ISO /ASA, maar dat was het ook wel een beetje. Veel foto’s konden direct het ronde archief in omdat ze mislukt waren, maar soms zaten er ook echt pareltjes tussen. Zie analoge foto’s.

En toen was het een tijd dat er wel een digitale camera was, maar de hobby zat in de ijskast. Te druk met gezin, werken en leren. Maar in 2010 kwam de eerste digitale spiegelreflex in de vorm van een Canon 1000d en met de komst van een pup in 2012 begon de fotografiekriebel weer te leven.

Ondertussen meer dan 25.000 foto’s gemaakt, veel mislukt en sommige niet slecht. De snelheid van de honden kon de Canon gewoon niet bijhouden en het apparaat met een paar lenzen is gewoon niet meer grappig om mee te gaan lopen zeulen. En na veel, heel veel YouTube filmpjes te hebben gekeken over fotografie en over camera’s wilde ik een volgende stap maken op de fotografieladder.

Ik wilde graag een kleiner toestel met een zeer snelle autofocus, want ondanks de grootte van de honden, waren ze bijna altijd te snel voor de autofocus van de 600d. Ik heb daarom in 2020 de stap gemaakt naar het Sony platform en heb een Sony A7 II gekocht. Een Fullframe camera met meer mogelijkheden dan me lief is :-)/

En nu er een nieuwe camera er is, had ik ook een platform nodig om mijn creativiteit te uiten en dat is deze website geworden.

Veel lees en kijkplezier.